18
Apr 2013
startup-photos-1024x683
Το διαδίκτυο έχει “μπει” καθοριστικά στον τρόπο ζωής μας και “συμμετέχει” σχεδόν σε κάθε μας κίνηση. Είναι παρόν όταν ψάχνουμε πληροφορίες ή όταν τις μεταφέρουμε, όταν θέλουμε να επικοινωνήσουμε ή απλά να διασκεδάσουμε, όταν κάνουμε μια συναλλαγή ή εμπορευόμαστε κάτι. Βασικό μερίδιο διεκδικεί επίσης και στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και σε πολλούς ακόμα τομείς της καθημερινότητας και των αναγκών μας.

Οι δέκα δημοφιλέστερες αιτίες που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο είναι:
 
  1. Πληροφόρηση
Πόσες είναι οι φορές που αναρωτηθήκατε για κάτι και φωνάξατε σε άπταιστα ελληνικά: “θα το Googl-άρω”! Οι πληροφορίες που διαθέτουν και προσφέρουν οι μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου είναι αμέτρητες, δωρεάν και διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.
 
  1. Κοινωνική “δια-δικτύωση”
Πριν δέκα χρόνια περίπου, “φλερτάραμε” με νέες έννοιες όπως “Profile”, ”Share”,”Tag” και εκατομμύρια ανθρώπων έκαναν “Like” στο πιο διαδεδομένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που έφτασε ήδη το 1δις χρήστες.
Εξαιρετικά διαδεδομένα είναι επίσης τα διάσημα “τιτιβίσματα”, το επαγγελματικό LinkedIn, το φωτογραφικό Instagram και το “καρφιτσωμένο” Pinterest.
 
  1. Επικοινωνία
Η εκ του σύνεγγυς επικοινωνία των ανθρώπων σήμερα όλο και δυσχεραίνει, σε αντίθεση με την τηλε-επικοινωνία αυτών που βρίσκεται σε σπουδαία άνθιση. Συγγενείς, φίλοι, εταίροι, συνεργάτες ανταλλάσσουν ιδέες και σκέψεις από τα πέρατα του κόσμου.
 
  1. Mεταφορά πληροφοριών
Καθημερινά στέλνουμε έγγραφα και φωτογραφίες σε γνωστούς και μη, από το βιογραφικό μας σημείωμα ή μια αίτηση, μέχρι μια ωραία εικόνα και ένα βίντεο.
 
  1. Ζωντανή” ανταπόκριση
Σπαρταριστά” νέα, ειδησεογραφικού και αθλητικού περιεχομένου από τον τόπο και στον χρόνο που συμβαίνουν ,ελκύουν όλο και συχνότερα τους λάτρεις της ενημέρωσης. Στην ιδέα της “live” ανταπόκρισης ο χρόνος είναι εχθρός! Θέλουμε να είμαστε παρόντες στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ”.
 
  1. Διασκέδαση
Οι ταινίες, τα βιντεάκια και τα παιχνίδια που υπάρχουν στο διαδίκτυο καλύπτουν τις προτιμήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών χρηστών του, όταν το εμπιστεύονται για την ψυχαγωγία τους.
 
  1. Συναλλαγές
Οι αγορές αγαθών και η εξόφληση λογαριασμών είναι ακόμη μια συνήθεια που έγινε ανάγκη στο όνομα της εξοικονόμησης χρόνου αλλά και χρήματος.
 
  1. Κέρδος χρημάτων
Πολλοί ειδήμονες της Πληροφορικής και του διαδικτύου παρέχουν μέσω αυτού τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους, όπως είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη διαδικτυακού υλικού (web designers & developers), η παροχή λογισμικού (software) και εφαρμογών (apps), καθώς και η συμβουλευτική.
 
  1. Εμπόριο
Εκατομμύρια προϊόντα διακινούνται καθημερινά ανά τον κόσμο, όπως πάντα άλλωστε, με τη διαφορά όμως ότι στην εποχή μας η διαφήμισή τους έχει πριμοδοτηθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter,κα) και τα διάφορα blogs. Με τη βοήθεια αυτών των εργαλείων, προωθούνται προϊόντα και γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό.
 
  1. Εκπαίδευση
Διάσημα πανεπιστήμια έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους τη μέθοδο διδασκαλίας από απόσταση (e-learning), η οποία κατακτά έδαφος ταχύτατα καθώς παρέχει τα ωφέλη της μάθησης σε μεγάλο εύρος επιστημών και αντικειμένων. Η πρόσβαση στο αγαθό της εκπαίδευσης γίνεται εύκολη και άμεση ιδιαίτερα σε περιοχές που την στερούνταν, μέχρι και σήμερα.
 
 
 
 
Το διαδίκτυο καταλαμβάνει σημαντικό χώρο και χρόνο στην καθημερινότητά μας και συμμετέχει στις διαφορετικές δραστηριότητές μας. Αναπτύσσεται ραγδαία και καθίσταται εξαιρετικά απαραίτητο, προς απογοήτευση των πιο ρομαντικών!
 
 
Εσείς για ποιό λόγο επισκέπτεστε το διαδίκτυο;
 
 

Popular Posts

thumbnail 18 Tips που είναι καλό να “σεβαστείς” στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου.

Η υλοποίηση του εταιρικού σου Website

20130810_WBM2001 Πόλεμος στους browsers & επικράτηση του Chrome

Οι αυτοκρατορίες και οι νικητές σ

braille11 “Ένα touchscreen για τα χέρια τους μόνο”

Η εμφάνιση οθόνης αφής στο κινητό

Calendar

October 2022
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31