28
Mar 2013
linkedin
Τι ξεχωρίζει τους networkers από τους ερασιτέχνες; Ο επαγγελματίες networkers έχουν σωστό profile στο linked in. Πολλά άρθρα περιγράφουν πώς να δημιουργήσετε ένα πιο εμπορεύσιμο προφίλ στο LinkedIn, πώς να βρείτε τις σωστές ομάδες να ενταχθείτε, πώς να επιλέξει την καλύτερη φωτογραφία προφίλ κλπ.Γιατί να δημιουργήσετε profile στο LinkedIn:

1. Για να κάνετε επαγγελματικές συνδέσεις.

Κάνοντας πραγματικές συνδέσεις ξεχωρίζει τους networkers από τους ερασιτέχνες.

Το LinkedIn δεν είναι ένα ακόμη μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι Facebook για να ανεβάζετε φωτογραφίες από τις διακοπές σας, είναι ένα εργαλείο δουλειάς. Οι πιο πολλοί αξιοποιούν αυτό το εργαλείο. Οι networkers κάνουν σχέδιο για το πώς θα αξιοποιήσουν στο έπακρο ο,τι τους δίνει το εργαλείο.

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ: “Θα ήθελα να σας προσθέσω στο επαγγελματικό δίκτυο LinkedIn μου.”

Ναι, είστε απασχολημένος. Παρόλα αυτά, το αυτόματο κείμενο του LinkedIn είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε.

Διαγράψτε το γενικό μήνυμα και σε μερικά δευτερόλεπτα πείτε τι ξέρετε για το πρόσωπο, τι έχετε κοινό ή αν έχετε έναν καλό λόγο για τον λόγο που θέλετε να συνδεθείτε…

2. Για επαγγελματική δικτύωση.

Αν αναβάλετε τις συνδέσεις μέχρι την ημέρα που θα πρέπει να έχετε κάτι (πελάτες, εργαζόμενους, δουλειά) τότε έχετε αργήσει.

Η οικοδόμηση εξαιρετικών συνδέσεων είναι παράλληλο και όχι τυπικό έργο. Αργότερα είναι πάντα πολύ αργά.

3. Για να μην σε ξεχνούν όπου και αν βρίσκεσαι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το LinkedIn ως επαγγελματική κοινωνική πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε ένας πιθανός εργοδότης, εργαζόμενος, πελάτης, προμηθευτής μπορεί να παρατηρήσει το profile σου.

4. Για να δίνετε σωστές συστάσεις.

Αφού συνδεθείτε με τους γνωστούς σας στο LinkedIn μπορείτε να γράψετε μια σύσταση που θα εμφανίζεται στο προφίλ τους.

Είναι πολύ εύκολο να δώσετε συστάσεις. Πηγαίνετε στο προφίλ κάποιου, κάντε μερικά κλικ στην επιλογή και είστε έτοιμοι.

Με το να στηρίζεις τις δεξιότητες ενός άλλου και να τους δώσεις ένα εικονικό χτύπημα στην πλάτη, μπορείς να τους βοηθήσεις να εμφανίζονται στα σωστά αποτελέσματα αναζήτησης.

Σίγουρα, μπορεί να είναι μια καλή κίνηση δικτύωσης, ενώ κάνει τους άλλους να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους, ειδικά αν δεν δίνετε συστάσεις μόνο επειδή θέλετε αντάλλαγμα.

Δώστε ειλικρινή συστάσεις. Προτείνετε επειδή θέλετε, επειδή δεν περιμένετε να λάβετε μια σύσταση σε αντάλλαγμα. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν και σέβονται μπορούν να επιστρέψουν το κομπλιμέντο. Σε όποιον και αν έχω δώσει σύσταση ήταν δικαιολογημένη.

Γελάω με αυτούς που μου δίνουν τις γενικές συστάσεις του LinkedIn για Java, PHP κλπ ενώ ξέρουν πολύ καλά οτι δεν έχω καμία ιδέα από προγραμματισμό!!

5. Για να διαβάζετε σχετικά άρθρα.

Το LinkedIn φιλοδοξεί να είναι περισσότερο από ένα μέρος όπου εκατομμύρια των επαγγελματιών κάνουν συνδέσεις.

Σε λιγότερο από δύο χρόνια LinkedIn έχει γίνει ένα εξαιρετικά ισχυρό aggregation ειδήσεων. Βάλτε ένα άρθρο σε μια σωστή κατηγορία και αμέσως παράγει μια πλημμύρα επισκεψιμότητας στο profile σας.

Σήμερα το LinkedIn σου παρέχει περιεχόμενο κατευθείαν από τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν και δίνει τη δυνατότητα να τους ακολουθήσεις, να σχολιάσεις τις θέσεις τους, και να μοιραστείς το περιεχόμενό τους με το δίκτυό σου. Όλοι οι χρήστες είναι σε θέση να δημοσιεύσουν το δικό τους περιεχόμενο και να δημιουργήσουν το δικό τους κοινό.

6. Για να μοιράζεστε.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ενημερώσετε συχνά και να προσαρμόσετε το προφίλ σας είναι να το μοιραστείτε με τους επαγγελματίες που βρίσκονται στο δύκτιό σας. Τα άρθρα, δημοσιεύσεις blog, βίντεο, κ.λπ. που εμφανίζονται στη δραστηριότητα σας, δίνουν σε άλλους ανθρώπους μια ιδέα του τι κάνετε και ό, τι σας ενδιαφέρει δημιουργώντας ένα περιοδικό όπου οι άλλοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για εσάς.

Πλέον οι συνδέσεις σας μπορεί να ανταποκριθούν με συμπάθεια ή αφήνοντας αρνητικά σχόλια, τα οποία ίσως να σας βοηθήσουν να αποφύγετε ένα λάθος στην πραγματική ζωή…

7. Για να γνωρίζουμε καλύτερα τους ανθρώπους γύρω μας.

Θέλετε να μάθετε τις συνδέσεις του δικτύου σας, ή τι πιστεύουν οι συνάδελφοί σας ότι είναι σημαντικό; Θέλετε μια καλύτερη αίσθηση των συμφερόντων και των προοπτικών που μοιράζεστε;

Το linked in είναι ένας εύκολος τρόπος για να γνωρίσουμε καλύτερα τους ανθρώπους και να ακούσουμε τι έχουν να πουν. Είναι εύκολο να πάρετε άμεση απάντηση και να οικοδομήσετε ισχυρότερες συνδέσεις σε πραγματικό χρόνο μαζεύοντας κριτικές από τους ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν την σχέση μαζί σας.

 

linkedin-logo

 

8. Για να δικτυώσετε την ομάδας σας.

Οι σχέσεις, οι παραπομπές, και οι αναφορές είναι ισχυροί τρόποι για να ανοίξετε πόρτες.

Οι δραστήριοι άνθρωποι έχουν μεγάλα δίκτυα. Αν δεν έχουν, να τους ενθαρρύνετε να ξεκινήσουν το χτίσιμο. Όταν ψάχνετε για ένα «μέσο», πρώτα να δείτε αν κάποιος στην ομάδα σας έχει ήδη το δικαίωμα σύνδεσης.

Οι πιθανότητες είναι να έχουν, και πολλές ομάδες ξεκινούν από εκεί.

Popular Posts

thumbnail 18 Tips που είναι καλό να “σεβαστείς” στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου.

Η υλοποίηση του εταιρικού σου Website

20130810_WBM2001 Πόλεμος στους browsers & επικράτηση του Chrome

Οι αυτοκρατορίες και οι νικητές σ

braille11 “Ένα touchscreen για τα χέρια τους μόνο”

Η εμφάνιση οθόνης αφής στο κινητό

Calendar

October 2022
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31