4
Feb 2018
wordpress-bg-medblue

Εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε την δικιά σας ιστοσελίδα χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε κώδικα, τότε το WordPress  είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και εύκολες πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου(CMS). Τα πλεονεκτήματα του WordPress είναι πολλά.

Παρακάτω, αναφέρουμε 5 βασικούς λόγους, για τους οποίους το WordPress αποτελεί την ιδανική λύση για τη νέα σας ιστοσελίδα:

1 . Έχει πολλές δυνατότητες και είναι εύκολο στην εγκατάσταση.

Με το WordPress μπορείτε να κατασκευάσετε δυναμικές ιστοσελίδες, όπως blogs, portfolios, business pages, ακόμα και e-shops. Κάθε σελίδα που σχεδιάζετε είναι ξεχωριστή και μοναδική, πράγμα που κάνει το WordPress ένα ισχυρό εργαλείο. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι, επίσης, τα plugins, τα οποία προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες στον χρήστη, όπως για παράδειγμα η προσθήκη μιας φόρμας επικοινωνίας, καθώς και τα θέματα(themes), που δίνουν έτοιμες σχεδιαστικές λύσεις. Στη σελίδα του WordPress, υπάρχουν πάρα πολλά δωρεάν plugin και themes, αλλά και επί πληρωμή με περισσότερες και πιο εξειδικευμένες δυνατότητες.

Εκτός από ισχυρό, το WordPress είναι και εύκολο στην εγκατάσταση, καθώς οι περισσότερες πλατφόρμες hosting, δίνουν σαν επιλογή την αυτόματη εγκατάσταση του WordPress. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα απόγευμα η ιστοσελίδα σας θα βρίσκεται online και θα μπορείτε να επεξεργαστείτε όλες τις σελίδες. Ακόμα, αν θέλετε να δοκιμάσετε το WordPress χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για hosting, μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress στον υπολογιστή σας (locally). Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε επιπλέον προγράμματα για την εγκατάσταση και έναν πλήρη οδηγό που μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση βήμα-βήμα.

setup_installation

2 . Είναι responsive.

Ένα από τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού για την επιτυχία της ιστοσελίδας σας είναι η εμφάνισή της και κυρίως πώς τροποποιείται στις διάφορες συσκευές (laptop, tablet, mobile). Στόχος είναι η δημιουργία μια ιστοσελίδας που θα προσαρμόζει το μέγεθος και το content της (εικόνες, κείμενα, menu) σε ανάλογες συσκευές με διαφορετικό μέγεθος οθόνης (π.χ. κινητό).
Τα περισσότερα θέματα του WordPress είναι responsive. Αυτό σημαίνει ότι, το περιεχόμενό σας μπορεί να προβληθεί εξίσου καλά σε κινητές συσκευές χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω ρυθμίσεις.

mobileresponsivemenu

3 . Διαχείριση διαφορετικών ειδών media.

Χρησιμοποιώντας το WordPress, οι σελίδες σας δεν περιορίζονται μόνο στα κείμενα και τις λέξεις. Η ενσωματωμένη διαχείριση εικόνων, ήχων και βίντεο είναι αυτό που κάνει το WordPress ένα “ξεχωριστό εργαλείο στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας“. Στο WordPress μπορείτε να ενσωματώσετε ακόμα και βίντεο από το YouTube, φωτογραφίες από το Instagram, αλλά και ήχο από το SoundCloud. Όλα αυτά γίνονται με μια απλή αντιγραφή και επικόλληση του αντίστοιχου URL στην ιστοσελίδα σας.

4 . Είναι ασφαλές.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζονται καθημερινά, οφείλονται στη μη αναβάθμιση του λογισμικού, σε μη ασφαλή plugins και στην επιλογή μιας φθηνής και αναξιόπιστης πλατφόρμας hosting. Τα συχνά updates του WordPress και των εγκαταστημένων plugins μπορoύν να αποτρέψουν κάθε είδος προβλήματος και απειλής μετατρέποντας το σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους χρήστες.

5 . Είναι Open Source και με “τεράστια” κοινότητα υποστήριξης.

Το WordPress είναι μια πλατφόρμα “open source” και free. Εκτός του ότι είναι free, online θα βρείτε μια κοινότητα απο ανθρώπους που χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα με εσάς.
Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα που δεν μπορείτε να λύσετε μόνοι σας, μην διστάσετε να ρωτήσετε κάποιον online. Η πιθανότητα να έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα με εσάς και να βρείτε την λύση γραμμένη μέσα στο forum είναι συγκλονιστικά πολλές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι μια αναζήτηση στη Google ή στα forum του WordPress που μπορείτε να βρείτε online ή στο Facebook.

4

Popular Posts

thumbnail 18 Tips που είναι καλό να “σεβαστείς” στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου.

Η υλοποίηση του εταιρικού σου Website

20130810_WBM2001 Πόλεμος στους browsers & επικράτηση του Chrome

Οι αυτοκρατορίες και οι νικητές σ

braille11 “Ένα touchscreen για τα χέρια τους μόνο”

Η εμφάνιση οθόνης αφής στο κινητό

Calendar

October 2022
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31